24/08/2020Δευτέρα 24 /8 ξεκινάμε τα μαθήματα,με το προσωρινό πρόγραμμα μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη .

05/01/2020Καλή χρονιά από όλους εμάς

16/09/2018Για πληροφορίες και εγγραφές για όλα τα τμήματα του συλλόγου ,καθημερινά από 18:00 έως 22:00

 


  / Η Σχολή

Meikonkan DOJO

 

Η αρχή λειτουργίας του MEIKONKAN (Διαυγές Πνεύμα) ανάγεται στο έτος 1993. Στην αρχή λειτουργεί σαν μια ομάδα φίλων του SHITORYU, που εξασκούνται σε ιδιωτικούς χώρους. Με την πάροδο του χρόνου, τα μέλη αυξάνονται. Το έτος 1997 δημιουργείται η ανάγκη ίδρυσης Σωματίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σκοπός του συλλόγου είναι η ψυχοπνευματική και σωματική ανάπτυξη των ασκουμένων στην Ιαπωνική Πολεμική Τέχνη.Ο τρόπος επιτεύγματος της θεαματικής εσωτερικής αλλαγής, περιγράφεται διεξοδικά πιο κάτω: «Χωρίς ενδοιασμό θα χαρακτηρίζαμε το SHITORYU ως ένα σύστημα πολύπλευρης αλλαγής που σκοπό έχει να διαμορφώσει προσωπικότητες ανεξάρτητες και ολοκληρωμένες, έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες της καθημερινής ζωής, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο σε συλλογικό».

Αναλυτικότερα: με την μακροχρόνια άσκηση, είναι εύκολο να επιτύχουμε την απαλλαγή του ατόμου από τον εγωισμό, το θυμό, τη ζηλοτυπία και το μίσος. Η εξάλειψη όλων αυτών των πνευματικών δηλητηρίων μας ανοίγει το δρόμο για την αυτογνωσία, τον αυτοέλεχο καθώς και την αυτοκριτική. Πρέπει να παρατηρούμε τον εαυτό μας ώστε να πετύχουμε την πνευματική ολοκλήρωση. Αν όχι, τουλάχιστον να βαδίζουμε προς αυτόν το δρόμο.

Σήμερα, το άτομο καλείται να αντιμετωπίσει πολλαπλά προβλήματα καθώς και να διαβεί πολλές Συμπληγάδες Πέτρες. Εξελισσόμενοι σιγά-σιγά κάτω από την επίβλεψη ενός άρτιου Δασκάλου, πολύ γρήγορα θα μάθουμε να δρούμε και όχι να αντιδρούμε! Η εσωτερική δύναμη ενεργοποιείται και δεν μας αφήνει χώρο για απογοήτευση και αποθάρρυνση.

Στο συνεχή αγώνα της ζωής μας, λυγίζουμε στον άνεμο σαν τα κλαδιά της Ιτιάς που ποτέ δεν σπάνε. Ο Σύλλογός μας απαριθμεί αρκετούς αθλητές που διακρίνονται τόσο σε εσωτερικά όσο σε εξωτερικά επίπεδα, με σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες και πρωταθλήματα.

 

Μετά από όλα αυτά τα αναγραφόμενα, τίθεται το ερώτημα: Μήπως πρέπει να κάνουμε το SHITORYU πράξη στη ζωή μας; H απάντηση αφήνεται σε εσάς...

 © 2009-2020 Meikonkan Dojo